Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

A tiszavidi Rózsa Anett 28 éves, a párjával hat gyereket nevelnek, akik közül a legkisebb két hónapos, a legidősebb 10 éves. Hárman a tiszaszalkai baptista iskolába járnak, egyikük pedig óvodás. 

„A házban három szoba, konyha, fürdőszoba és egy hosszú folyosó van. Most kifogyott a gázpalack és rezsót használunk, a fűtést kályhával oldjuk meg. Van kertünk, be is vetettük, a párom és én közösen gondozzuk. Ő közfoglalkoztatott hét hónapja, nagyon sokat dolgozik, hajnalban elmegy, délután jön haza, és együtt kezdjük a kerti munkát. A szedés és a befőzés már inkább az én dolgom. Igaz, idén nem csináltam befőttet, mert a kisfiú nyakmerevedéssel született, emiatt áthordtuk Nyíregyházára. Most már jól van, hál’ Istennek. Nekem muszáj volt gyerekágyasan is felkelni, dolgoznom kellett. Fárasztó volt, persze, az egyik gyerek az egyik kezemen, a másik a másikon… A kétéves ráadásul irigykedik a picire, mert megszokta sokáig, hogy ő a kicsi, szóval általában mindkettőt felveszem.” 

Amikor náluk jártunk, két gyerek a nagymamánál volt Tiszaadonyban. Anett is ott nőtt fel, 23 éves koráig ott lakott. A párjával öt éve költöztek Tiszavidre, mert a településen kaptak lakást.

„A gyerekek betegesek, télen tüdőgyulladást kaptak, emiatt megbuktak az iskolában. A nagyfiú ráadásul mindig elkapja az ilyesmit, pedig vettünk nekik mindenféle gyógyszert, egyszerre 10-13 ezer forintot fizettem ki a múltkor a patikában. De alapvetően azért rendben vagyunk.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.