Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Romhányi Renáta Tiszaadonyon született, mutatja hol, és hányan élnek.

„Öten lakunk itt: három gyerek, a párom és én. Van egy kilenc éves fiam, ő a helyi baptista iskolában tanul, jó diák, öt és négy éves lányaim óvodába járnak.”

Saját házban élnek. Gyűjtöttek, dolgoztak a párjával a ház megvásárlásához.

„Egy szobánk van, plusz előtér, konyha és nyári konyha. Ez a fa plafon nehezen tisztítható. A vizet bevezettük a nyári konyhába, a kert be van vetve, a férjemmel gondozzuk, attól függően, mikor melyikünk ér rá.”

Párja közmunkán dolgozik, többnyire füvet vág, közterületeken és kertekben, kerítést fest, télen pedig havat lapátol.

„A tágabb családdal tartjuk a kapcsolatot, van két húgom és egy öcsém. Az idősebb fiúnak és a középső kislánynak ki kellene venni a manduláját, de a pénzhiány miatt nem jutunk el odáig. Gerincbetegségem van 12 éves korom óta, hajnalonként a legfájdalmasabb. A szívemmel van még gond, visszeres a lábam, magas a vérnyomásom is, orvoshoz kellene mennem, de nem tudom kire hagyni a gyerekeket, mert édesanyám dolgozik, szívműtétje volt, rá sem hagyhatom, ezért nagyon nehéz a mostani helyzetünk. A magas vérnyomást apukámtól örököltem, a gerincbetegséget pedig anyukámtól.”

A gyógyszereket Renáta fizeti. Jobb esetben kétezer forintot ad ki, de tavaly egy vírusos megbetegedés miatt harmincezer forintot kellett rászánni.

„Párom nyolcvanezer forintot keres, és 40 ezret levonnak a házra, jelzálog miatt, ezért a szocpolt sem tudom igénybe venni. Segítséget kértem rokonoktól, iskolától. Bízom abban, hogy hamarosan minden rendeződik, és végre boldogabban élhetünk.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.