A projektről

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai A szegénység 100 arca című kiadvány elkészítéséhez a 2015-ös esztendő nyári, illetve őszi hónapjaiban bejárták Magyarország legszegényebb vidékeit Szabolcstól az Ormánságig, Nógrádtól Békésig, hajléktalanszállótól az utcáig, nyomorteleptől az elnéptelenedő falvakig. Mindenhol a legrászorultabbakat igyekeztek megkeresni, s ehhez segítségükre volt mindaz a tudás és tapasztalat, amit a munkatársak felhalmoztak az elmúlt 20 év során, valamint a meglévő intézményi hálózat, amelynek dolgozói kellő információval rendelkeznek a legszegényebbekről. Partnerünk volt e munkában több civil szervezet, családsegítő iroda, iskola és óvoda, gyülekezet. Az interjúk elkészítéséhez, a szerkesztéshez újságírók adtak kellő szakmai hátteret.

A kiadvány, illetve e honlap készítésekor a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai igyekeztek mindenhol a legnagyobb rászorultságot felderíteni, bár igaz, lehetetlen megmondani, hogy egy-egy településen ki a legszegényebb: hiszen a szegénységnek sok arca van, és nem biztos, hogy mindig az nélkülöz a legjobban, aki a leghangosabban sorolja a baját. Nem mindegy az sem, hogy valaki önhibájából, szenvedélybetegsége okán került nehéz helyzetbe, vagy a sorsa taszította mélyre. Azonban a készítők nem ítélkeznek: azt legfeljebb az Olvasó teheti meg, ha kellő empátiával, érzékenységgel és humánummal ismerkedik meg a szegénység ily módon feltárt száz arcával. Természetesen a segélyszervezet munkatársai nem csak a történeteket hallgatták meg, sehová sem mentek üres kézzel, igyekeztek legalább egy tartós élelmiszert tartalmazó csomaggal részben és átmenetileg enyhíteni a megtapasztalt szükségen.

Ezen túlmenően e honlap segítségével támogatási programot indít a Baptista Szeretetszolgálat. Keresünk olyan cégeket, magánszemélyeket, közösségeket, akik felvállalják, hogy egy-egy szegénységben élő családnak segítenek. A cél az, hogy minden családnak, az élet peremére sodródott egyedülálló embernek akadjon támogatója. A honlapon szereplő személyek természetesen beleegyeztek történetük közreadásába, esetenként a fotózást is vállalták. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai egy emberként azt kívánják, hogy e honlap, a benne rejlő tapasztalatok összegzésével, a szakemberek és döntéshozó figyelmének felkeltésével hozzájáruljon ahhoz, hogy élhetőbb világot teremtsünk magunk körül. Élhetőbb és boldogabb világot a legrászorultabbak számára is.

 

...

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai igyekeztek mindenhol a legnagyobb rászorultságot felderíteni, bár szinte lehetetlen megmondani, hogy egy-egy településen ki a legszegényebb. A készítők nem ítélkeztek: azt legfeljebb az Olvasó teheti meg, ha kellő empátiával, érzékenységgel és humánummal ismerkedik meg a szegénység ily módon feltárt száz arcával. A segélyszervezet munkatársai nem csak a történeteket hallgatták meg, igyekeztek legalább egy élelmiszercsomaggal enyhíteni a megtapasztalt szükségen. Ezen túlmenően támogatási programot indít a Baptista Szeretetszolgálat, amelynek részleteiről e honlapon tájékozódhat az Olvasó.

TALÁLD MEG A TÖRTÉNETET, MELY MEGÉRINT

ÉS TÁMOGASS EGY RÁSZORULTAT!

Keresünk olyan cégeket, magánszemélyeket, közösségeket, akik felvállalják, hogy segítenek. A cél az, hogy a honlapon szereplő minden családnak, az élet peremére sodródott egyedülálló embernek akadjon támogatója.

Hogyan segíthetek?